Café de Zonnebloem vroeger

Café de Zonnebloem vroeger Café de Zonnebloem nu In de jaren vijftig zijn opa en oma Wilmink gestart met Eetcafé de Zonnebloem.

Historie

In de jaren vijftig zijn opa en oma Wilmink gestart met Eetcafé de Zonnebloem. Vanaf het allereerste moment gevestigd aan de Zutphenseweg. Destijds was deze weg nog de doorgaande weg naar Duitsland. Door de perfecte ligging kwamen er veel vertegenwoordigers, vrachtwagenchauffeurs en toeristen bij de Zonnebloem voor een kop koffie. Het huiskamercafé van toen groeide uit tot een chauffeurscafé met lunch en diner.

 

Dochter Diny Wilmink hielp als klein meisje al mee in de afwas en bediening. Dat Diny uiteindelijk met haar man Gerard de zaak overnam kwam niet als een verrassing! De Zonnebloem werd in de jaren ’70 en ’80 een begrip in de regio. Een kwalitatief, stabiel en bekend eetcafé. In 1981 sloot de Dochterense basisschool. Kort daarna werd “De Schole” in gebruik genomen door de buurtvereniging en voetbalvereniging . In 1999 heeft familie Zieverink de voetbalvelden en “de Schole” aangekocht. Familie Zieverink draagt alle verenigingen en inwoners van Klein Dochteren daarmee een warm hart toe. Vandaag de dag wordt en nog steeds met veel plezier gebruik gemaakt van de Schole door diverse verenigingen in Klein Dochteren.

 

Het geluk van Diny en Gerard kon niet op toen ook zoon Kim het horeca vak koos en een opleiding als kok afrondde. Vanaf 1995 is Kim te vinden in de keuken van Eetcafé de Zonnebloem. De enthousiaste en commerciële inbreng van Kim was in 1996 direct zichtbaar toen er een aanbouw kwam van een echte feestzaal. Een gouden greep! Er was in Lochem behoefte aan. Samen met de vertrouwde kwaliteit van de Zonnebloem een succesformule. In 2000 werd het café uitgebreid met een serre waar gasten rustig en gemoedelijk kunnen lunchen en dineren. Tot slot werd in 2011, op het moment dat ook Kim officieel 100% eigenaar werd, een nieuwe hippe en chique zaal aangebouwd.